Hledat

Nabízíme

S jakými aplikacemi se na podzim pořádně opřít do angličtiny?

Publikováno 2018-10-12

Aplikace Duolingo, Memrise a Quizlet představují starou dobrou klasiku, ale přesto byste o nich měli vědět pár věcí. Duolingo je spíš hra než studijní nástroj, ale může vám příjemně zkrátit třeba cestování v tramvaji nebo čekání u lékaře. Memrise i Quizlet patří mezi flashcards aplikace – ty vás zkouší ze slovíček, která si do nich sami vkládáte, nebo nabízejí studijní sety, které před vámi vytvořil někdo jiný. Podobných aplikací, které umožňují pracovat se slovní zásobou a generují ze seznamu slov různé hry a testy, je dnes už několik desítek. Také je určitě dobré zohlednit při výběru aplikace vlastní úroveň. Duolingo se hodí spíš pro začátečníky nebo mírně pokročilé, flashcards jsou naopak použitelné pro všechny úrovně.

Další aplikací, kterou využije jak méně či více pokročilý student, je také aplikace EnglishMe. Ta pochází z dílny autorů stránek Help for English a najdete tu jak trénink slovní zásoby podobný flashcards, tak třeba gramatické drily, pravopisná cvičení a především nastavení individuálního výukového plánu.
Základní fráze, cestovatelskou angličtinu a jednoduchou gramatiku si můžete zopakovat s aplikací 50languages. Na této aplikaci studenti asi nejvíce oceňují skutečnost, že lze cokoliv (včetně poslechů) stáhnout česko-anglicky.


Řeknete v angličtině vše, co potřebujete, ale pořád máte pocit, že tomu něco chybí? Vyjadřujete se jednoduše a chtěli byste to změnit? Pak se zřejmě potřebujete dostat z úrovně B na úroveň C. Učitelé doporučují zkusit v takovém případě aplikaci Elevate, která není primárně určena studentům angličtiny, ale právě anglickým rodilým mluvčím k rozvíjení jejich vyjadřovacích a logických schopností. Najdete tu řadu úkolů, doplňovaček a spojovaček, které zároveň vyžadují dobré všeobecné znalosti. Připravte se ale na to, že požadovaná vstupní úroveň angličtiny už je tu minimálně B1, spíš B2.


Učíte se rádi s písničkami?
Pak určitě vyzkoušejte aplikaci Lyrics Training – buď jako aplikaci v chytrém telefonu nebo jako webovou stránku v prohlížeči v případě, že chytrý telefon nevlastníte. Základní aktivitou je doplňování slov do písniček, ale najdete tu řadu příjemných doplňujících funkcí – například se text barevně označuje tak, jak postupuje.


Slyšeli jste někdy o chatujících robotech? Říká se jim chatbot nebo voice assistants.  Možná znáte Siri nebo Alexu, ale vyzkoušet můžete také virtuálního kamaráda Mitsuku. Můžete ale také využít chatboty k nějakým konkrétním cílům - existují třeba chatboti, kteří vám pomáhají hlídat si zdraví, plnit pracovní úkoly nebo zvládat obtížné životní situace. Teď si možná ťukáte na čelo, ale za většinou aplikací je zajímavý příběh. Replika – to je jméno aplikace, která vám naslouchá, když se dostanete do obtížné životní situace – vznikla právě tak, že její autor si psal dlouhé zprávy s přítelem, kterému zemřel blízký člověk. Později přemýšlel, jak by se právě lidem v podobné situaci dalo pomoct a právě konverzace mezi ním a přítelem tvořila základ databáze, se kterou chatbot Replika pracuje.


Pokud vás nelákají roboti, ale chcete, aby vám odpovídal skutečný člověk, vyzkoušejte poslední z aplikací, kterou vám dnes chceme představit: Hello Talk. Tato platforma propojuje lidi po celém světě, kteří si chtějí procvičovat cizí jazyky. Ale pozor, tato aplikace funguje pouze na chytrém telefonu!


KOMENTÁŘE

Žádné komentáře

Přidat komentář