Hledat

Nabízíme

Jací jsou? - Němci

ISBN9788075085450
Typpaperback
VydavatelLingea
Rok vydání2020
Počet stran96

3-5 dní

127 KčNaše cena:

-15% 149 KčPůvodní cena:

Popis

Němci, tradičně považovaní za národ robotů, jejichž auta předčí všechna ostatní a jejichž fotbalový tým málokdy jen tak prohraje, mohou vzbuzovat dojem naprosté neotřesitelnosti. Za touto fasádou se však skrývá národ výrazně vnitřně nejistý tím, kde se nachází, kam směřuje, a dokonce i tím, jak se sem dostal. Perfekcionalismus je prvotní charakteristikou Němců. Kompromis a rozhodnutí, že takhle to stačí, prostě nestačí. Přesněji řečeno, stačí jen to nejlepší. Ordnung, „pořádek“, se projevuje ve všech podobách – nejen jako čistota, ale i jako korektnost, řádnost, přiměřenost a spousta dalších aspektů. Němci se považují také za velmi vzdělané. Navzdory panujícímu přesvědčení ovšem není pravda, že vědí všechno, platí jen, že vědí všechno lépe.

Žádný jiný národ nevnímá tak silně potřebu vycházet s ostatními. Čas od času vás ale možná zarazí německá otevřenost a přímost. Němci nejsou uzpůsobeni, aby dokázali přiznat, že se pletou nebo že udělali chybu. Pokud se jim něco nelíbí, počítejte s tím, že vám to řeknou zcela jednoznačně. Jsou také neotřesitelně přesvědčení, že na každou otázku existuje správná odpověď.

Němci nemají rádi veřejné projevy výstřednosti. V zemi, kde si jistá rodina stěžovala, že jejich sousedi věší své prádlo na šňůru neuspořádaně, se tomu nejspíš nikdo nediví a ani se divit nemůže. Zapadat je ctnost, vyčnívat přečin. Němci trpí značným počtem obsesí: jsou pro ně formou odreagování. Oblíbenými tématy jsou zdravotní stav a stav společnosti. Posedlost si vyvinuli ze stavu své obuvi a aut. Auta nejsou pro Němce otázkou života a smrti, jejich význam je mnohem zásadnější. 

V knize se dočtete mnoho dalších zajímavostí psaných vážně i s nadsázkou.

Také doporučujeme

Ostatní produkty ve stejné kategorii