Hledat

Nabízíme

Sleva! Lingea: Česko-indonéská konverzace Zobrazit větší

Lingea: Česko-indonéská konverzace

ISBN9788075081407
Typpaperback
VydavatelLingea
Rok vydání2016
Počet stran320

skladem (ihned expedujeme)

254 KčNaše cena:

-15% 299 KčPůvodní cena:

Popis

Indonésie je stát tisíců ostrovu, mnoha milionů obyvatel a stovek jazyků. Tento jazykový babylon spojuje jazyk bahasa Indonesia neboli indonéština. Vyvinula se z malajštiny, jazyka, který se díky námořníkům a obchodníkům stal „esperantem“ celé jihovýchodní Asie. Vyznačuje se velmi jednoduchou gramatikou bez času a pádů, pro nás jednoduchou výslovností a píše se latinkou. Její základy lze zvládnout již za pár týdnů. Určitou komplikací může být velké množství předpon a přípon, které Indonésané s gustem kombinují, nebo velké množství synonym. Nemusíte se bát, že něco nebudete umět vyslovit či napsat přesně, indonéština sama nabízí mnoho variant a na striktních pravidlech nikdo netrvá. Orangutan (lesní muž) běhá po Indonésii jako orang utan, orang hutan i orangutan. Množné číslo se tvoří prostým zdvojením slov, Orang-orang znamená lidé.
Indonésané nejsou zvyklí spěchat, a proto nebuďte překvapeni, když přijdou na domluvenou schůzku se zpožděním. Naše akademická čtvrthodinka se tu může protáhnout i na několik hodin. Indonésané pro tento „natahovací“ čas mají výraz jam karet, gumový čas.

Indonéština patří k vzdálené malajsko-polynéské jazykové skupině. Vyznačuje se velmi jednoduchou gramatikou bez času a pádů, snadnou výslovností a píše se latinkou. Její základy lze při určitém úsilí zvládnout již za pár týdnů, které zbývají před odjezdem za exotikou. Součástí příručky je i oboustranný slovník a základní přehled gramatiky.

Obsah

  • 2 600 vět a frází, 1 600 slovíček v tématech
  • 6 000 hesel ve slovníku (pouze v knize)
  • Doporučení a upozornění
  • Přepis výslovnosti všech frází
  • 19 stran gramatiky
  • 12 stran praktických informací o zemi

Také doporučujeme

Ostatní produkty ve stejné kategorii