Hledat

Nabízíme

Lingea: S námi se domluvíte - Ukrajinština konverzace

ISBN9788075086020
Typpaperback
VydavatelLingea
Rok vydání2020
Počet stran192

skladem (ihned expedujeme)

127 KčNaše cena:

-15% 149 KčPůvodní cena:

Popis

Ukrajinština je východoslovanský jazyk, kterým mluví asi 40 miliónu lidí. Nejrozšířenejší je na západní Ukrajině, naopak na východní Ukrajině jí konkuruje ruština. K zápisu se používá azbuka, která je, až na drobné rozdíly, stejná jako azbuka užívaná v Rusku. 

Tato knížka vám umožní pohotově se dorozumět ukrajinsky v běžných i nouzových situacích, a to i pokud se nevyznáte v azbuce. Kniha obsahuje přepis výslovnosti ukrajinských frází. Důraz jsme kladli na praktickou slovní zásobu, přehlednost a snadnou orientaci v textu. Díky malému formátu můžete knížku mít pořád u sebe.

Tato ukrajinská konverzace je koncipována pro české mluvčí, ale bude pomocníkem i Ukrajincům při komunikaci v češtině. Konverzace je členěná tematicky, nabízí slovní zásobu a fráze pro desítky situací (číslovky, udávání času, představování, cestování (autem, vlakem, městskou dopravou), ubytování, stravování, sport, seznamování, nouzové situace, první pomoc, nakupování, rodina, bydlení, práce a brigáda, komunikace a počítač...). 

Také doporučujeme

Ostatní produkty ve stejné kategorii