Hledat

Nabízíme

Lexicon 7 Anglický technický slovník

ISBN9788075085542
Typdownload
VydavatelLingea
Rok vydání2019

1-2 dny

1 990 KčNaše cena:

Původní cena:

Popis

Nový technický slovník Lingea Lexicon 7 nabízí ověřená hesla a praktická odborná slovní spojení ze současné angličtiny, to vše z oblasti informatiky, fyziky, chemie, elektrotechniky, strojírenství, stavebnictví, hutnictví, geologie, energetiky a dalších oborů současné vědy a techniky. Obsahuje množství odborných slovních spojení, která ve všeobecných slovnících nenajdete. Do nové verze jsme doplnili přes 20 000 nových hesel a 70 000 překladů. Inovace se dočkala i samotná aplikace – Lexicon 7, která umožňuje komfortní a rychlé ovládání při práci s jazyky.

Obsah
  • *71 000 hesel, 64 000 významů, 67 000 slovních spojení, 267 000 překladů
  • *Velké množství slovních spojení (informatika, chemie, elektrotechnika, strojírenství, stavebnictví, hutnictví, energetika, geologie...)

Lexicon 7 umožňuje pohodlné vyhledávání slov a slovních spojení. Hesla ve slovníku lze vyhledávat oboustranně, v libovolném tvaru (broken->break) a kdekoliv uvnitř dalších hesel (tzv. fulltext). Inteligentní vyhledávání si poradí i se slovy zadanými jen částečně (???board->boxboard, cuoboard, keyboard, on-board,outboard, pinboard, toeboard; adres*->adresa, adresář, adresování, adresovatelný, podadresář...) nebo s překlepem (Falon->Falcon, fall; kselina->kyselina, celina). Do slovníku můžete vkládat nová vlastní hesla nebo vytvářet celé okruhy slovíček.  

Lexicon 7 jednoduše spolupracuje i s jinými programy: můžete si nastavit automatické překládání slova vloženého do schránky (pop-up) nebo slova pod kurzorem myši (mouse-over, jen OS Windows). Ideální využití této funkce představuje režim mini (překlad slovíčka okamžitě vidíte v malém okně Lexiconu). Nastavit si můžete i jazyk komunikace aplikace (česky, anglicky, slovensky, rusky, italsky nebo španělsky). V příslušném jazyce se zobrazuje také veškerá nápověda.


Hlavní vlastnosti
  • *Možnost vkládání vlastních hesel do uživatelského slovníku
  • *Značné možnosti nastavení aplikace: barva, písmo, jazyk komunikace včetně celé nápovědy, vyhledávání a zobrazení hesel
  • *Široké možnosti vyhledávání: v libovolném tvaru, zadané částečně nebo s překlepem, podle výslovnosti, kdekoli uvnitř hesel
  • *Funkce pop-up: přebírání slov ze schránky, funkce mouse-over: překlad slov pod kurzorem myši (OS Windows)

Ostatní produkty ve stejné kategorii