Hledat

Nabízíme

Sleva! Teaching English Grammar Zobrazit větší

Teaching English Grammar

Autor Jim Scrivener
ISBN9780230723214
Typpaperback
VydavatelMacmillan
Rok vydání2010
Počet stran288

3-5 dní

969 KčNaše cena:

-15% 1 140 KčPůvodní cena:

Popis

Jak správně učit anglickou gramatiku.

Teaching English Grammar je kniha pro učitele, která spojuje to zásadní pro správnou výuku každého aspektu anglické gramatiky:

* vysvětlení formy a použití
* vhodné aktivity pro prezentaci a procvičení

Kniha vysvětluje, názorně ukazuje a poskytuje všechny potřebné aktivity pro správnou výuku všech gramatických jevů v angličtině. Aktivity jsou voleny tak, že učitel nepotřebuje žádné další pomůcky.

Každá kapitola obsahuje nejen vlastní aktivity, ale také vysvětlení gramatického jevu, upozornění na časté chyby studentů a další praktické informace a nápady.
Struktura kapitoly

Každá kapitola se skládá z následujících částí:

* Form
Ukázka všech tvarů daného gramatického jevu zpravidla formou tabulky.
* Presentation
Návod pro prezentaci gramatiky zpravidla za použití jednoduchého obrázku, který učitel dokáže sám nakreslit. Zařazeno je zpravidla více možností prezentace, ze kterých si učitel může vybrat. Důraz je kladen na prezentaci v kontextu, která může činit potíže zejména začínajícím učitelům. Kontext umožní studentům získat jasnou přestavu o typických situacích, ve kterých se tento gramatický jev vyskytuje, a od samého začátku tak bude jasné, proč se danou gramatiku učí a k čemu ji využijí.
* Practice
Tento oddíl nabízí řízené aktivity k procvičení gramatického jevu tak, aby se studenti mohli soustředit na správné použití právě této gramatiky a nebyli nuceni nadměrně používat jiné gramatické jevy. Opět je výběr různých aktivit.
* Concept questions
Concept questions nebo Concept checking questions jsou důležitým nástrojem k ověření porozumění danému gramatickému jevu. Otázka Do you understand? málokdy splní svůj účel, protože jen málo studentů dokáže v přítomnosti ostatních říct, že nerozumí.
* Meaning and use
Shrnuje správné použití gramatického jevu, které současně učiteli předkládá vzor, jak studentům názorně a efektivně použití vysvětlit za použití jednoduchých grafů či diagramů, které učitel zvládné rychle sám nakreslit na tabuli.
* Pronunciation
Tento oddíl je zařazen pouze u jevů, kde studenti mohou mít problém se správnou výslovností. Učitel je například upozorněn na správnou neredukovanou a redukovanou výslovnost pomocných sloves, případně na správné vázání jednotlivých pomocných sloves a s tím související hláskové změny.
* Watch out for these problems
Upozorňuje učitele, na které chyby je třeba se zejména zaměřit.
* Teaching tip
Ukazují učiteli, jak si poradit s obvyklými problémy, na které mohou při výuce narazit. Například jak přimět studenty používat daný gramatický jev, aniž by museli tvořit věty, které by byly v reálném životě nepřirozené.

 

Více informací

Ostatní produkty ve stejné kategorii