Hledat

Nabízíme

Tipy na zábavné učení angličtiny

Publikováno 2018-10-16


Víte, že i učení cizích jazyků podléhá módním trendům? A ty současné se dají shrnout do tří slov: aplikace, audiovizuální učení a kreativní metody. Proč jsou právě tyto techniky dnes tolik oblíbené, asi nemusíme dlouho vysvětlovat. Lidé se chtějí při učení hlavně bavit a hledají alternativy k tradičnímu způsobu učení. O aplikacích byla řeč v minulém článku, dnes si povíme něco o dalších zábavných metodách.


Začněme audiovizuální metodou nebo jednoduše řečeno učením s videem, chcete-li. Audiovizuálním učením myslíme učení s lektorskými YouTube kanály (například dobře známý Broňa Sobotka nebo kanály typu Mmm English) nebo učení s krátkými videi, jaké najdete například na stránkách EnglishCentral.com. Tato krátká videa mají tu výhodu, že s nimi snadno nastartujete každodenní učení, nestojí vás to příliš mnoho disciplíny a pravidelnost přijde sama. Zároveň audiovizuální kanál prokazatelně napomáhá zapamatování slov a vět mnohem více než běžný text, je to dáno prací s několika paměťovými kanály zároveň.


Celosvětovým hitem ve vzdělávání jsou také online kurzy, v Americe je na jejich sledování dokonce spousta lidí závislých a tráví u nich dlouhé hodiny. Oblíbenou platformou je například vzdělávací web Coursera.org, kde najdete kurzy o meteorologii, historii, literatuře nebo třeba dinosaurech. Právě tyto vzdělávací online kurzy jsou skvělou přípravou na zkoušku úrovně C, protože vás nenásilnou formou seznámí se slovní zásobou z mnoha různých oborů.


Jste kreativní a výtvarně nadaní? Nebo prostě chcete jen propojit pravou a levou hemisféru? Zkuste si pořídit velký nelinkovaný sešit nebo skicák a oživte svoje učení myšlenkovými mapami nebo vytvářením vlastním „recyklovaných“ učebnic. Říká se jim Creative Textbooks a vytvoříte je snadno z drobností jako jsou pohlednice, jízdenky, letáčky nebo třeba divadelní programy a obaly od anglického čaje – prostě všechno, co jste si přivezli z Londýna či odjinud. Návod „jak na to“ najdete například  v tomto článku. Učitele angličtiny by zase mohla zaujmout kniha Being Creative, která si klade za cíl právě rozvoj učitelské kreativity.


A nějaký tip navíc od nás z Englishbooks? Baví vás populární psychologie a rádi vyplňujete různé testy osobnosti? Na stránkách ARealMe najdete testy vážné i bláznivé jako třeba který marvelovský hrdina se k vám nejvíc hodí nebo ve kterém japonském městě by se vám nejvíc líbilo bydlet. Kromě toho se ale můžete také dozvědět, pro jaké povolání se nejvíc hodíte, nebo otestovat svoje všeobecné znalosti třeba ze zeměpisu nebo z americké historie. A v neposlední řadě si tu můžete zkusit americkou předvolební kalkulačku.

Pro vyučující angličtiny existuje také „papírová verze“ Quizzes, Questionnaires and Puzzles, která vám může ušetřit spoustu práce při přípravě hodiny, a kterou najdete v našem e-shopu. V této sadě najdete přes šedesát zábavných aktivit na mnoho různých témat. Sada je vhodná pro středně pokročilé studenty a ke každé aktivitě tu najdete kopírovatelnou šablonu.


KOMENTÁŘE

Žádné komentáře

Přidat komentář