Hledat

Nabízíme

Znamení zvěrokruhu a jak se učí anglicky

Publikováno 2017-01-11

Horoskopy – pro jednoho hra, pro druhého vážná věc. Přemýšleli jste někdy o tom, že Vaše znamení možná ovlivňuje způsob, jakým se učíte?


BERAN

Beran je soutěživý dříč. Rád se poměřuje s druhými, rád si dává různé mety. Také patří často k těm, kteří počítají, kolik slov už v angličtině umí nebo kolik se jich ještě chtějí naučit. Beran prostě potřebuje zářezy. Ze stejného důvodu se také rád hlásí na různé mezinárodní zkoušky z angličtiny.

Tip: Věděli jste, že aplikace Duolingo.com umožňuje soutěžit s Vašimi blízkými? Takže kromě toho, že si zdarma osvojíte základy angličtiny, ještě poměříte síly!


BÝK

Konzervativní Býk nemá rád při učení žádné výstřednosti. Hlavně, prosím, žádné změny učitelů, učebních materiálů, a už vůbec ne nějaké alternativní metody! Býk je praktik a učí se hlavně to, co skutečně potřebuje – například to, co využije ve své profesi. Častěji než jiná znamení musí překonávat lenost.

Tip: Víte, že existují učebnice, které jsou oborově zaměřeny? A Vy už se můžete učit skutečně jen to, co potřebujete. Nic víc.

BLÍŽENEC

Blíženec potřebuje partu, potřebuje mluvit, poslouchat a angličtinu nasát do sebe. Hodně rád cestuje a rád navazuje vztahy s místními. Úskalí? Snad jen to, že spousta Blíženců se při své přelétavé povaze naučí jen to nejdůležitější minimum. A pak frnk k jiné aktivitě.

Tip: Prostřednictvím aplikace HelloTalk.com můžete navázat nové vztahy a ještě si procvičit angličtinu!

RAK

Domácký Rak se nejvíc učí čtením. Zachumlaný v křesle sní s knihou o všem možném. V živé komunikaci musí někteří Raci dlouho překonávat ostych. Je pro ně rozhodně přirozenější vyjadřovat se psaným slovem. V angličtině tak mívají potíže s výslovností, dlouho jim trvá, než naladí ten správný přízvuk.

Tip: Citově založený Rak často vyhledává romantické příběhy, historické romány nebo dokonce červenou knihovnu. Říká Vám něco jméno Alexandra Potter?

LEV

Doménou výřečného Lva je mluvený jazyk. Psaní nebo gramatika mu sice nečiní potíže, ale neuplatní v nich tolik svoji pohotovost a sebevědomí.

Tip: Vsadím se, že máte spoustu přátel, kteří se také učí anglicky. Tak proč je nepozvat na herní večer? V angličtině lze s úspěchem vyzkoušet řadu stolních her, které hrajeme běžně česky. Velmi dobře funguje například Dixit. Existují ale také hry, které jsou zaměřené na rozvoj konverzačních dovedností – například The Art of Conversation nebo skvělá hra Sussed.

PANNA

Panna potřebuje řád a systém, a to i v angličtině. Nepřekvapí tedy, že její doménou je gramatika. Vyniká v pravidlech, zná dobře výjimky v množném čísle i nepravidelná slovesa. Panna chce být dokonalá a bojí se dělat chyby.

Tip: Chcete být dokonalí také v angličtině? Instalujte si Grammarly, asi nejlepší kontrolu pravopisu, která je zdarma dostupná na internetu. Opravuje nejen běžné překlepy a pravopis, ale také předložky, vazby nebo třeba slovosled.

VÁHY

Váhy moc dobře vědí, že není jedno, do jakého zápisníku si píšete slovíčka. Jsou největšími estéty zvěrokruhu, a pokud mohou, vždy dbají na to, aby si vytvořili co nejpříjemnější studijní prostředí – inspirující a motivující. A když to z nějakého důvodu nejde, spokojí se alespoň s nějakým tím kouzelným zápisníkem. Váhy mají na všechno dost času a nikam nespěchají.

Tip: Pro všechny, kteří pro své zápisky potřebují něco speciálního, jsou tu zápisníky Penguin Notebooks.

ŠTÍR

Štír má výbornou paměť a bývá velmi inteligentní. V angličtině vyniká ve slovní zásobě, a protože další jeho vlastností je touha pro originalitě, často používá neotřelá slovní spojení.

Tip: Štír miluje tajemno, proto jsou pro Vás detektivní příběhy v podobě zjednodušené četby jako dělané! Nebaví Vás detektivky? Tak zkuste něco lechtivého. To je totiž další Štíří téma :-)

STŘELEC

Střelec se narodil pro cestování a všechno, co s ním souvisí. V cizím prostředí je jako ryba ve vodě. Jeho doménou je komunikace, snadno se seznamuje a snadno zapluje mezi místní.

Tip: Učení pro Vás musí být tak trochu legrace. Co takhle zkusit třeba Tři muže ve člunu v angličtině? Pokud nejste velcí čtenáři, pak můžete zkusit třeba jednu z mnoha hravých aplikací, které umožňují vkládat slovíčka a nechat se z nich zkoušet prostřednictvím her, doplňovaček a testů – například Quizlet.com.

KOZOROH

Kozoroh vyniká dobrou pamětí, je systematický a má výdrž. Když něco začne, tak to taky dokončí. Postupuje pomalu, ale jistě, a než se vrhne na novou látku, potřebuje mít jistotu, že poslední lekci zvládl na sto procent. Nemůže prostě jen tak něco přeskočit.

Tip: Víte, jaká je celosvětově nejprodávanější gramatika na světě? Je to Murphyho English Grammar in Use. A nebude to náhoda. Takže pokud tahle kniha ve Vaší anglické knihovničce chybí, je čas to napravit.

VODNÁŘ

Vodnář potřebuje vždycky něco extra. Je originální a pokrokový, a tak i v učení vyhledává netradiční metody. Často se také zajímá o kuriozity, původ slov nebo třeba lingvistiku.

Tip: Zkuste některou z populárně naučných knížek Davida Crystala, nebudete se nudit a ještě se přitom dozvíte spoustu zajímavostí o angličtině.

RYBY

Ryba se ráda učí čtením, případně psaním. Je trpělivá a nikam nespěchá. Úskalí? Pro mnohé Ryby je těžké komunikovat v mateřském jazyce, natož v angličtině.

Tip: Zkuste si vést deník v angličtině. Věřte, nevěřte, jde to i tehdy, pokud jste třeba na úrovni A2. Báječnou inspiraci najdete v knize Wonder Journal.

KOMENTÁŘE

FromComment
David Mayer
2017-01-15

Dobrý den, <br /> tento článek mě odrazuje od dalšího nakupování učebnic na ve vašem obchodě.<br /> Názor, že pozice hvězd v době narození člověka ovlivňuje jeho vlastnosti, nemá žádnou oporu v důkazech. Navíc se příčí základnímu uvažování, protože souhvězdí, která horoskop používá, jsou smyšlená a ve skutečnosti neexistuje mezi hvězdami tvořícími dané souhvězdí žádná spojitost.<br /> Myslím si, že obchod s učebnicemi by se neměl podílet na šíření pověr vniklých z neznalosti světa kolem nás.<br /> S pozdravem,<br /> David Mayer

Marketa
2017-01-15

Nejste nejaky upjaty? Nemuzete brat vsechno vazne, vzdyt je to spise pro zasmani...

Iva
2017-01-16

A vidíte, na mne zas tento článek zapůsobil opačně... samozřejmě že je to nadsázka, ale vtipná a nápaditá. Příznivci spolku Sisifos mají poněkud ochuzený život, řekla bych, ale nic ve zlém :-)

Pavel
2017-01-16

Horoskopům příliš nevěřím, ale tento do písmene sedí. rak

Jana
2017-01-16

vtipný nápad, děkuji a navíc docela sedí

vladka
2017-01-17

váha- sedí na mě přesně!!! Hodiny vybírám sešit do angličtiny..

Přidat komentář